Húsfogó csipesz rozsdamentes 55-3
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű húsfogó csipesz kincset ér a grillezésnél és bármikor a konyhában. <Húsfogó csipesz rozsdamentes 553> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A húsfogó csipesz anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél.
Méretek: - hosszúság: - 55 cm
- szárhossz: - 35,5 cm (csuklótól csipeszig)
- markolat hosszúság: - 19,5 cm (csuklótól markolatig)
- szélesség: - fogó felület: - 3,5 cm
- markolat hossz: - 9 cm, - szélesség: - 10,5 cm
- tömeg: - 0,270 kg
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéstarja
- 2-3 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- 1-2 evőkanál liszt
- kevés fehérbor, ízlés szerint, de el is hanyagolható
Elkészítése:
A tarját kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk, és egymásra rakjuk közte hagyma és fokhagyma szeletekkel. Az így előkészített hússzeleteket meglocsoljuk fehérborral, és 3-4 órára hűtőbe vagy száraz jégre tesszük. Sütés előtt eltávolítjuk a szeletek közül a hagymát és fokhagymát, lisztbe mártjuk, majd beolajozott szabad tüzű rostélyon, grillezőn vagy tárcsán kisütjük.
Ha nincs rostélyunk, tárcsánk vagy grillezőnk akkor felhevített öntöttvas serpenyőben is hirtelen kisüthetjük. Az így elkészített flekkent fatányérra helyezve, sült burgonyahasábokkal és irdalt sült szalonnával tálaljuk. Fogyasztáskor locsolgassuk fokhagymamártással [(muzsdéj - nak nevezik Erdélyben), MUJDEI = MÁRTÁS] amit úgy készítünk el, hogy az apróra tört fokhagymát egy kisebb üvegtálban elkeverjük csipetnyi sóval, borssal, édes nemes pirospaprikával, majd felengedjük féldeci meleg vízzel és egy evőkanál olíva olajjal majd krémszerűre keverjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: