G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Húsfogó csipesz rozsdamentes 55-3

Húsfogó csipesz rozsdamentes 55-3
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,250 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Húsfogó csipesz rozsdamentes 55-3 Húsfogó csipesz rozsdamentes 55-3 Húsfogó csipesz rozsdamentes 55-3

Egy jó minőségű húsfogó csipesz kincset ér a grillezésnél és bármikor a konyhában. <Húsfogó csipesz rozsdamentes 553> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A húsfogó csipesz anyaga 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél.

Méretek: - hosszúság: - 55 cm
               - szárhossz: - 35,5 cm (csuklótól csipeszig)
               - markolat hosszúság: - 19,5 cm (csuklótól markolatig)
               - szélesség: - fogó felület: - 3,5 cm
               - markolat hossz: - 9 cm, - szélesség: - 10,5 cm
               - tömeg: - 0,270 kg

Erdélyi fatányéros

Hozzávalók:
 - 1,5 kg sertéstarja
 - 2-3 fej vöröshagyma
 - 3-4 gerezd fokhagyma,
 - só, ízlés szerint
 - bors, ízlés szerint
 - 1-2 evőkanál liszt
 - kevés fehérbor, ízlés szerint, de el is hanyagolható

Elkészítése:
A tarját kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk mindkét oldalát, majd sózzuk, borsozzuk, és egymásra rakjuk közte hagyma és fokhagyma szeletekkel. Az így előkészített hússzeleteket meglocsoljuk fehérborral, és 3-4 órára hűtőbe vagy száraz jégre tesszük. Sütés előtt eltávolítjuk a szeletek közül a hagymát és fokhagymát, lisztbe mártjuk, majd beolajozott szabad tüzű rostélyon, grillezőn vagy tárcsán kisütjük.
Ha nincs rostélyunk, tárcsánk vagy grillezőnk akkor felhevített öntöttvas serpenyőben is hirtelen kisüthetjük. Az így elkészített flekkent fatányérra helyezve, sült burgonyahasábokkal és irdalt sült szalonnával tálaljuk. Fogyasztáskor locsolgassuk fokhagymamártással [(muzsdéj - nak nevezik Erdélyben), MUJDEI = MÁRTÁS] amit úgy készítünk el, hogy az apróra tört fokhagymát egy kisebb üvegtálban elkeverjük csipetnyi sóval, borssal, édes nemes pirospaprikával, majd felengedjük féldeci meleg vízzel és egy evőkanál olíva olajjal majd krémszerűre keverjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: