Szuflé sütőforma KP – 158/08 – ITL
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu szuflé sütőforma eladás, értékesítés, vásárlás. A szuflé sütőforma anyag összetétele természetes alapanyagokból előállított hagyományos kerámia.
Gáz, elektromos, mikró hullámú és fatüzelésű kályhák, tűzhely sütőiben 250 C° fokig egyaránt használhatóak. Figyelem: - a szuflé sütőformák színei váltózóak úgymint barna, piros, sárga, világoskék és zöld.
Méretek: - átmérő belső: - 8 cm; - külső: - 9 cm
- magasság belső: - 5 cm; - külső: - 5,5 cm
- tömeg: - 0,155 kg
- űrtartalom: - 0,20 liter
Diós kosárkaforma
Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojás sárgákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett a gyúró deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm-es átmérőjű kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.
Csokoládés kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőport
- 25 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étkezési olaj (olíva Bertolli)
- 4 közepes tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tábla Katica torta bevonó (mást ne használjunk, mert lesüljed) vagy 4 evőkanál kakaó
- vaj, liszt a forma előkészítéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsük 150 – 160 °C, vagy 3 – 4 fokozatra. A sütőporos liszthez keverjük hozzá az apró kockákra vágott csokoládét. A tojásokat keverjük el (habverőt használjunk) a cukorral tejjel, olajjal, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket. A kivajazott – kilisztezett kuglófformába öntsük bele az elkészített masszát és sütőtől függően 20 percig takarékon, majd közepes fokozatra állítva 35 – 40 perc alatt süssük készre (közben végezünk tű próbát). Ha kakaóval készítjük, akkor a massza 2/3 rakjuk, bele a formába a többibe keverjünk kakaópórt így szép márványos lesz.
Tanácsok:
Azért használjunk Katica bevonót, mert az összes többi csoki lemerül a kuglóf aljába a fajsúlyuk végett és alig lehet kiszedni a formából.
Ha kakaósan készítjük, vigyázzunk, nehogy hamarabb kivegyük a sütőből mivel, hogy sötétebb a színe. Feltétlenül készítsük tű próbát.
Sacher muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 7 dkg darált dió
- 2 tojás
- 1 sütőpor
- 10 dkg instant kakaópor
- kevés rumaroma
- 24 szem meggy
Elkészítése:
A tojást és a cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Alaposan összekeverjük. Ezután a muffin formákba belemerjük a keveréket és mindegyikbe 2 kettő) szem meggyet helyezünk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Miután tálra rakjuk, fél tábla csokoládét és 2 (kettő) evőkanál sárgabaracklevárt összemelegítünk, és a muffinokra kenjük.
Mogyorós muffin
Hozzávalók:
- 16 dkg liszt
- 6 dkg keményítő
- 3 teáskanál sütőpor
- 12 dkg durvára vágott földimogyoró
- 12 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mogyoró krém
- só
- 3 tojás
- 2 csomag mandulaaroma (vagy rumaroma)
- 1 dl tej
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a keményítővel és a mandulával elkeverjük. Egy másik tálban a tojást, a cukrot, a margarint és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ehhez a masszához keverjük még hozzá a sót, a mogyoró krémet, az aromákat és a tejet, majd ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a lisztes keveréket. A muffin formákba öntve mindegyik tetejére 1 db mogyorót teszünk. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: