G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Abáló kosár 40 cm 042/010-KC

Abáló kosár 40 cm 042/010-KC
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 7,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Abáló kosár 40 cm 042/010-KC Abáló kosár 40 cm 042/010-KC Abáló kosár 40 cm 042/010-KC
Egy abáló kosár megvásárlása a legjobb választás, ha könnyíteni szeretnénk munkánkat, a hurkák, szalonnák abálásánál. Abáló kosár nélkül nincs disznóvágás és elengedhetetlen tartozéka a vidéki konyhának. Az abáló kosár anyag összetétel 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, furatozva, alakra préselve kizárva minden-nemű illesztést, forrasztást vagy hegesztést, utána pedig zománcozva. Az abáló kosár fogantyúja gömbacél, ami mozgatható (dönthető, vagy felállítható) az abáló kosárra hegesztett tartószerkezetben.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 32 cm; - külső: 33 cm
- átmérő felső belső: 40 cm; - külső: 41,50 cm; - füleknél: 47,50 cm
- magasság kosár belső: 9,85 cm; - külső: 10 cm; - felemelt fogantyúval: 35 cm
- tömeg: - 1,385 kg
- űrtartalom: - 10 liter
 
Erdélyi véres hurka
 
A véres hurkában az a jó, hogy annyiszor készíthetjük, ahányszor egy-egy szomszédunk disznót vág. Érdekes módon kevesen szeretik, és még kevesebben készítik, inkább elengedik a disznó vérét. Mi mást ajánlunk, mert nem csak a véres hurka finom, de reggelire a hagymás sült vér sem utolsó dolog.
 
Hozzávalók:
 1-1,5 kg alvadt vér, a savótól különválasztva, felkockázva
 2 dl rizs, vízben átmosva (kétszer, háromszor cseréljünk vizet), majd megfőzve
 4 fej hagyma aprítva, fél evőkanál disznózsíron megdinsztelve
 fél kg tokaszalonna és 1 kg sertéshús megfőzve, felkockázva
 1 evőkanál só vagy ízlés szerint
 2 teáskanál őrölt fekete bors
 2 evőkanál morzsolt majoránna
 2 teáskanál őrölt fahéj
 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
 2 evőkanál morzsolt csombor
 
Elkészítése:
A vért, majd a főtt tokaszalonnát és húst húsdarálón ledaráljuk. Összekeverjük a hagymával, a rizzsel és fűszerezzük. A masszát hurkatöltőbe töltjük és bélbe engedjük. A hurkát egy vászon zsákba, forrásban levő vízben körülbelül 15 percig abáljuk, majd kiszedjük és hagyjuk lehűlni.
Fogyasztható hidegen, lila hagymával és friss kenyérrel. Sütve, puliszkával vagy főtt burgonyával. Savanyúságnak csemege uborka, savanyú káposzta (fejes), dinsztelt savanyú káposzta vagy torma ajánlott.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: