Fűszerkanál fából 10,5 cm-es 310 KC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű fűszerkanál kincset ér a konyhában és a tálalásnál. <Fűszerkanál fából 10,5 cm-es 310 KC> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A fűszerkanál anyag összetétele fa.
Méretek: - hosszúság: - 10,5 cm
- magasság: - 2,5 cm
- átmérő: - 3 cm
- tömeg: - 0,01 kg
- űrtartalom: - 0,017 liter
BABGULYÁS
Hozzávalók:
- 70 dg tarkabab
- 1 kg marha lábszár
- 10 dkg zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 3 dkg fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dkg só
- 5 dkg fűszerpaprika
- 3 dkg delikát
- 20 dkg zsír
- 5 dkg erős paprika krém
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál Borsika fű
- 50 dkg füstölt oldalas
- 1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- kb. 80- 100 dkg
- 50 dkg tarkabab
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 zeller
- 1 csomó zöldség zöldje
- 25 dkg burgonya
A rántáshoz:
- 1 fej közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 3 evőkanál liszt
- Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, Borsika fű
A csipetkéhez:
- 1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, és kemény tésztát gyúrunk
Elkészítése:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstöltcsülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék, na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, Borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántjuk. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.
Currys bográcsos sertéspörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg sovány sertéscomb
- 1 dl étolaj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál curry
- őrölt bors, ízlés szerint
- csípős Piros Arany ételízesítő
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 dl száraz vörösbor (akár el is maradhat, de akkor pótoljuk még egy paradicsommal)
- 1 db paradicsom
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
A bográcsba beleöntjük az olajt és belerakjuk a felkockázott húst és azt kevergetve saját levében enyhén megpörköljük. Majd felengedjük vízzel és a hús tetejére tesszük az apróra vágott vöröshagymát, köményt, borsot, curryt, sót. Keverés nélkül (bogrács forgatásával) lassú tűzön félpuhára főzzük. (vizet szükség szerint teszünk bele). Ekkor a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort vagy paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük. Szükség esetén a fűszerekkel újra ízesítjük. Amikor puhára főt a hús a vörösbor vagy paradicsom és fokhagyma megfelelő arányával az ízt újra beállítjuk, az őrölt pirospaprikát beletesszük és pár percig készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: