Fűszerkanál fából 7,5 cm-es 27 KC
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű fűszerkanál kincset ér a konyhában és a tálalásnál. <Fűszerkanál fából 7,5 cm-es 27 KC> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A fűszerkanál anyaga bambusznád.
Méretek: - hosszúság: - 7,5 cm
- magasság: - 2 cm
- átmérő: - 2 cm
- tömeg: - 0,01 kg
- űrtartalom: - 0,010 liter
Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 3 fej közepes vöröshagyma
- 4 dkg vaj
- 1 liter csont lé vagy 2 (kettő) leveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 2 evőkanál liszt
- szerecsendió
- fehérbors
- só ízlés szerint
- 4 szelet toast kenyér
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettőt arany barnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csont lével. Sóval, szerecsendióval, és borssal fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük. A kenyér héját levágjuk, a szeleteket átlósan kettévágjuk, a sajttal megszórjuk és megpirítjuk. A levest forrón leveses csészékbe töltjük, tetejükre egy kevés reszelt sajtot és friss petrezselymet szórunk. A sajtos kenyérszeleteket a csészealjra helyezzük és így tálaljuk a levest.
Gombás sertésszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéshús (tarja, karaj vagy felsál)
- 2 fej hagyma
- 20 dkg gomba
- petrezselyem
- olíva olaj vagy sertés zsír, tetszés szerint
- tejföl, ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- paradicsompüré, ízlés szerint
- 1 frissen reszelt paradicsom
- 1- 2 dl fehérbor
Elkészítése:
Először a húst sózzuk, borsozzuk. A hagymát olajon vagy zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletelt gombát, paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és készre pároljuk. Megszórjuk petrezselyemmel, behabarjuk a tejföllel, és ízesítjük. A húst olajon megsütjük, és hozzáadjuk a kész gombás mártáshoz. A köret lehet főtt krumpli, rizs vagy akár vegyesen (vegyes köret).
Amerikai brownie
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg csokoládé
- 4 tojás
- 35 dkg cukor
- 1,75 dl olaj
- 17,5 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- egy fél teáskanál só
- egy fél rúd vanília
- vaj a kikenéshez
- 10 dkg mogyoró
Elkészítése:
Az étcsokoládét kis darabokra törjük. A mogyoróból 7 dkg-ot finomra őrölünk, a maradék 3 dkg-ot pedig durvára vágjuk, ezzel fogjuk a végén az elkészült édességet díszíteni. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen forró vagy nagyon meleg, csak langyos. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az őrölt mogyorót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük. Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40 × 28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk durvára darált mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: