G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Körrugós habverő csomómentesítő 266 J

Körrugós habverő csomómentesítő 266 J
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Körrugós habverő csomómentesítő 266 J
Egy jó minőségű körrugós habverő csomómentesítő kincset ér a konyhában ha habarni kell. <Körrugós habverő csomómentesítő 266 J> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A körrugós habverő csomómentesítő anyaga rozsdamentes acélhuzal, fa markolat.
 
Méretek: - hosszúság markolattal: - 26 cm
               - átmérő habosító fejnél: - 6 cm
               - tömeg: - 0,045 kg
 
Tárkonyos csirkeragu
 
Hozzávalók:
 - kb. ½ kg csirkemell
 - 1 sárgarépa
 - 1 fehérrépa
 - 1-2 maroknyi zöldborsó
 - apróra vágott tárkony (min. 2 evőkanálnyi, de ízlés szerint)
 - 2 dl tejszín
 - só, ízlés szerint
 - bors, ízlés szerint
 
Elkészítése:
A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott tárkonnyal megszórjuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. Beletesszük a csirkemelleket és a zöldségeket a párolóedénybe, és kb. 15 percig pároljuk. Közben a tejszínt fűszerezzük kevés sóval, borssal, tárkonnyal, kb. 1 evőkanál liszttel kikeverjük, és felforraljuk. Az elkészült csirkemellet és a zöldségeket a párolóedényből kiszedjük, és leöntjük a tárkonyos tejszínnel. Párolt rizzsel tálaljuk.
 
Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával
 
Hozzávalók:
 - 60 dkg csirkemell filé
 - 10 dkg füstölt szalonna
 - 1 nagyobb vöröshagyma
 - 30-30 dkg paprika és paradicsom (vagy üveges lecsó)
 - só ízlés szerint
 - pirospaprika ízlés szerint
 
A puliszkához:
 - 30 dkg kukoricadara
 - 15 dkg juhtúró
 - 2 dl tejföl
 
Elkészítése:
A szalonnát vagdaljuk apróra, egy nagyobb edényben süssük zsírjára. Tegyük bele a felkockázott húst, kevergessük, amíg kifehéredik. Ekkor szórjuk rá a finomra aprított vöröshagymát, és ha üvegesre sült, sózzuk, meg majd szórjunk rá pirospaprikát. Keverjük bele a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd lefedve pároljuk puhára. A puliszkához forraljunk fel egy liter vizet. Sózzuk és szüntelenül kevergetve, lassan szórjuk bele a kukoricadarát. Főzzük néhány percig, aztán hagyjuk duzzadni. A kész puliszkát simítsuk egy kivajazott tűzálló tálba. Morzsoljuk rá a juhtúrót, locsoljuk meg a tejföl felével. A lecsós csirketokánnyal borítsuk be, öntsük rá a maradék tejfölt, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 20-25 perc alatt süsük át.
 
Füstös zöld gazpacho
 
 - 3 zöld-paradicsom
 - 2 zöldpaprika
 - 1 uborka kockára vágva
 - 3 saláta hagyma
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1 két-háromnapos száraz zsemle, kockára vágva
 - ¼ csésze sherry ecet
 - ¼ csésze extra szűz olívaolaj
 - só és bors
 - kevés snidling
 - zsíros tejföl
 
Elkészítése:
Közvetlen nyílt lángon szenesre sütjük a paprikákat és a paradicsomokat – fogóval forgatjuk –, majd nedves ronggyal betakarjuk (vagy zacskóba csomagoljuk) őket. Néhány percig álljanak saját gőzükben (így könnyebb lesz lehámozni, és a füstös íz is jobban átjárja a gyümölcshúst).
Ezután lehúzzuk a paprika (konyhapapírral egyszerűen ledörgölhető), és a paradicsom héját. Kettévágjuk és kimagozzuk őket. A paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát és a zsemlét mozsárba tesszük, a mozsárverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk az ecetet és az olajt, azzal is alaposan elkeverjük. Ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Másnap valószínűleg még kissé sózni-borsozni kell, mert a hidegen gyengébben hatnak az ízek.) Csészében tálaljuk, kis kanálnyi tejföllel a tetején.
 
Banánpuding recept
 
Hozzávalók:
 - 4 dkg vaj + 1 dkg vaj
 - 6 tojás
 - 7 dkg cukor
 - 2 banán
 - 2 zsemle
 - 2 dl tej
 - vaníliás cukor
 - 6 dkg liszt
 
Az öntet:
 - 10 dkg cukor
 - 2 dl víz
 - 1 banán
 
Díszítése:
 - 1 banán
 - cukrozott tejszínhab
 
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverjük a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadjuk a tojások felvert habját (amibe kevés vaníliás cukrot teszünk) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, és egy forró vizes lábasba állítjuk (vigyázzunk, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzöljük fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a massza, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítjük az öntetet. A cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk. Leöntjük a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítjük. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: