Húsfogó csipesz rozsdamentes 27 cm
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,350 Ft
Egy jó minőségű húsfogó csipesz kincset ér a grillezésnél és bármikor a konyhában. Húscsipesz vásárlása a legjobb választás a kerti partikhoz mely kiválóan alkalmas húsok, zöldségek, kolbászok sütés közbeni forgatásához. Anyaga rozsdamentes acél.
Méretek: - hosszúság: - 27 cm
- szélesség: - markolat: - 7,5 cm; - fogófej: - 3×3 cm
- tömeg: - 0,10 kg
- átmérő: - 5 mm
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéskaraj
- 25 dkg borjúcomb
- 25 dkg bélszín
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg zsír
- 80 dkg főtt burgonya
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.
Fokhagymás pácolt flekken
Hozzávalók:
- 8 szelet strucc filé (kb. 1,2 kg)
- 4 fej lilahagyma
- 4 fej vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 32 db gyöngyhagyma
- 25 dkg cukkini
- 1 dl olaj
- flekken fűszerkeverék
A páchoz:
- 2 evőkanál mustár
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál erős paprika krém
- 1 dl olaj
A köret 4 személyre:
- 8-10 db közepes, héjában főtt burgonya
Előkészítése:
A húst leöblítjük, leszárogatjuk. A pác alapanyagait összekeverjük és megkenjük vele a hússzeleteket, majd letakarva hűtőben 1-2 napig érleljük.
Elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymákat, a lila- és a vöröshagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymákat forró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Cukkinit megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk. Kevés olajt felforrósítunk, a cikkekre vágott hagymákat és a gyöngyhagymákat 4 percig pirítjuk benne, majd beletesszük a cukkinit és a forrázott fokhagymákat. Sózzuk, és a cukkini puhulásáig pároljuk a keveréket. A hússzeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és a maradék, forró olajban megsütjük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított, darabokra vágott főtt burgonyát, sózzuk és kiszedjük. A serpenyőbe öntünk 1-1,5 dl vizet, hogy a sok finom pörzsanyag ne vesszen kárba, felforraljuk. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymákra, és a burgonyával együtt a hús mellé tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: