Habzsák díszítőfejekkel 7258 ITL
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű habzsák díszítőfejekkel kincset ér sütés-főzős közben a konyhában. <Habzsák díszítőfejekkel 7258 ITL> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A habzsák anyaga gumírozott vászonzsák, rozsdamentes fém díszítő fejek.
Zsák méretei: - átmérő: - felső: - 21 cm, - alsó: - 2 cm
- magasság: - 30 cm
- űrtartalom: - 1 liter
- tömeg: - 0,05 kg
Diszítőfejek számma: - 6 db
Gyümölcstorta
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 4 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál tej
Elkészítése:
Ezeket jól kikavarjuk és margarinnal kikent, liszttel meghintett sütőformába aranysárgára sütjük. Pudingot készítünk (ízlés szerint bármilyen) gyümölccsel feldíszítjük, tetejére pedig zselatint készítünk. Hűtőszekrénybe tesszük, és lehűtjük. Tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk.
Dió torta
Hozzávalók:
- 12,5 dkg búzaliszt
- 8 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojás, fél dl tejszín
- 3 evőkanál rum
- 1 csipet fahéj
- 10 dkg durvára vágott dió
- liszt a kinyújtáshoz
- vaj a formához
Elkészítése:
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Dobos torta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
- 6 tojás
- 3 dkg sütőmargarin
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
A krémhez:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
- 20 dkg sütőmargarin
- 2 tasak vaníliás cukor
A mázhoz:
- 1 kávéskanál sütőmargarin
- 15 dkg kristálycukor
- néhány csepp citromlé
- vaj a kés kenéséhez
Elkészítése:
- 1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).
- 2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
- 3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
- 4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.
- 5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).
- 6. A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: