Meggymagozó KP – 14/29 – ITL
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu megymagozó eladás, vásárlás. A megymagozó anyag összetétel alumínium öntvény. Időálló, könnyen tisztítható.
Méretek: - hosszúság: - 18 cm
- szélesség: - 4 cm (zárt állapotban), - nyitott állapotban: - 9 cm
- tömeg: - 0,02 kg
Meggyes süti recept
Hozzávalók:
- 1 pohár tejföl
- 2 pohár (tejfölös) cukor
- 4 pohár liszt
- 1 pohár étolaj
- 3 tojás
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 kg gyümölcs (meggy, sárgabarack vagy szilva)
Elkészítés:
A tejfölt a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat. Végül a masszába keverjük a gyümölcsöt (lehet mélyhűtött is).
Kivajazott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben lassú tűznél sütjük.
Meggyes vagy almás sütemény
Hozzávalók:
- 40 – 45 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás sárgája
- 2 evőkanál cukor, pici só
- 25 dkg vaj
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz.
Töltelék variációk
Almás töltelék
- 1/2 kg alma
- 7 evőkanál cukor
- vaníliás cukor
- fahéj
Elkészítése
Az almát lereszeljük, megcukrozzuk, a levét kinyomjuk. Egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk az alma kinyomkodott levével és hozzákeverjük a lereszelt ízesített almát. Így tesszük a zsemlemorzsával megszórt tésztára.
Meggyes töltelék
- 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy csomag vaníliás pudingport megfőzzünk a meggy 4 dl levéből, ízesítjük cukorral, összekeverjük a meggyel és ezt a tölteléket tesszük a szintén morzsával meghintett tésztára.
Mindkét sütemény tetejét megkenjük egy tojás fehérjével, majd előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: