G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN

Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 13,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN

A rozsdamentes gulyás bogrács anyag összetétele 1,2 mm vastag, 18/10 - es króm-nikkel rozsdamentes nemesacél lemez, méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A rozsdamentes gulyás bogrács füleket utólag szegecseléssel rögzítik, a már eredeti alakját elnyert edényre. Időálló, könnyen tisztítható. A bográcsozás elengedhetetlen kelléke! Nyílt lángon a szabadban a legcélszerűbb használni a gulyás bográcsot. Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Megjegyzés! A bográcsállvány és a fedő csak szemléltető, NEM  TARTOZÉK, NEM TATOZIK AZ ÁRBA!

Méretek: - átmérő: - alsó: - 21 cm, - felső: - 34 cm
               - magasság: - 16,5 cm
               - tömeg: - 1,80 kg
               - űrtartalom: - 10 liter

Currys bográcsos sertéspörkölt

Hozzávalók:
 - 3 kg sovány sertéscomb
 - 1 dl étolaj
 - 3 nagy fej vöröshagyma
 - 5 gerezd fokhagyma
 - 1 kávéskanál őrölt kömény
 - 1 kávéskanál curry
 - őrölt bors, ízlés szerint
 - csípős Piros Arany ételízesítő
 - 3 evőkanál őrölt pirospaprika
 - 1 db zöldpaprika
 - 1 dl száraz vörösbor (akár el is maradhat, de akkor pótoljuk még egy paradicsommal)
 - 1 db paradicsom
 - só, ízlés szerint

Elkészítés:
A bográcsba beleöntjük az olajt és belerakjuk a felkockázott húst és azt kevergetve saját levében enyhén megpörköljük. Majd felengedjük vízzel és a hús tetejére tesszük az apróra vágott vöröshagymát, köményt, borsot, curryt, sót. Keverés nélkül (bogrács forgatásával) lassú tűzön félpuhára főzzük. (vizet szükség szerint teszünk bele). Ekkor a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort vagy paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük. Szükség esetén a fűszerekkel újra ízesítjük. Amikor puhára főt a hús a vörösbor vagy paradicsom és fokhagyma megfelelő arányával az ízt újra beállítjuk, az őrölt pirospaprikát beletesszük és pár percig készre főzzük.

Bográcsos pusztapörkölt

Hozzávalók:
 - 500 g sertéslapocka
 - 50 g vöröshagyma
 - 50 g sertés zsír vagy szalonna
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 25 g pirospaprika
 - só ízlés szerint
 - törött bors, ízlés szerint
 - majoránna, ízlés szerint
 - 500 g burgonya
 - 2 dl fehér bor
 - 150 g paradicsom
 - 150 g zöldpaprika

Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabadtűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabadtűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!

A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: