Fém uborkagyalu 158 JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű uborkagyalu kincset ér a konyhában az eltevésnél és ha főzni kell. <Uborkagyalu 158 JAN> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A káposztareszelő anyaga cinklemez (horganyzott lemez). Káposzta, tök, répa, alma stb. reszelésére alkalmas eszköz.
Méretek: - hosszúság: - 15,5 cm, - markolattal: - 21 cm
- szélesség: - 8,5 cm
- vastagság: - 0,01 cm
- tömeg: - 0,10 kg
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 2 kg főzőtök
- 1 fej hagyma
- 1 csokor kapor
- só (ízlés szerint)
- 2 evőkanál tejföl
- ecet (ízlés szerint)
- 4 evőkanál olaj (olíva az igazi)
- 1 teáskanálnyi piros paprika (édes)
- 2 - 3 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tököt megmossuk, megpucoljuk. Négyfelé vágjuk, kanállal a magját kikaparjuk és egy nagy tálba lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk és a forró olajban üvegesre pirítjuk, egy kevés ideig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát vigyázva, hogy ne égjen meg. Miután szép piros szint váltott hozzáadjuk a lereszelt tököt az apróra vágott kaprot és felöntjük vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, közben kavargatjuk, és végül hozzáadjuk a sót. A tejfölből és a lisztből egy kevés tej hozzáadásával habarást készítünk és belekeverjük a főzelékbe. Gyakori kevergetés mellett még körülbelül 5 - 10 percig főzzük.
Párolt káposzta
Hozzávalók:
- 1 fej (kb. 1,5 kg) vörös vagy fehér káposzta
- 5 dkg hagyma
- 5 dkg cukor,
- 2 g köménymag
- 4 cl ecet
- 1 dl vörös vagy fehérbor
- só, ízlés szerint
- egy - két evőkanál zsír vagy olaj, ízlés szerint
Párolt káposzta elkészítése:
A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk.
A hagymát zsírban vagy olajban meg dinszteljük (pirítjuk) majd feleresztjük ecettel és kevés vízzel és hozzáadjuk a káposztát. fűszerezzük köménymaggal, sóval, cukorral és fedő alatt puhára pároljuk a káposztát. végül ráöntjük a bort (elhagyható).
Jó tanács: Csak frissen az igazi!
Erdélyi rakott káposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg darált disznóhús
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 80 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- pirospaprika
- bors
- só
Elkészítése:
Két kanál zsiradékban pirítsuk sárgára az apróra vágott hagymát, tegyük bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával, és visszafogott tűzön állandóan keverve pirítsuk 10-12 percig. A szalonnát vágjuk kis kockákra, serpenyőben hevítsük fel, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, s pirítsuk együtt egy-két percig. A rizst pároljuk félig puhára, és csurgassuk le. Egy zsiradékkal kikent edény (öntöttvas) aljába terítsük el a párolt káposzta harmadát, tegyük rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta, következő harmada meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsoljuk meg a maradék tejföllel meg az olvasztott zsírral, és közép meleg sütőben pároljuk készre. Ez körülbelül egy óra.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: