Palacsintafordító lapát KP – 31/4 – J
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű palacsintafordító falapát kincset ér a konyhában. Palacsintafordító lapát KP - 31/4 - J eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Esények.hu webáruházából. A palacsintafordító lapát anyaga, szilikonhatású bakelit lapát, és 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél nyél.
Méretek: - hosszúság: - nyél nélkül: - 18 cm; - nyéllel: - 31 cm
- szélesség: - lapát: - 3,7 cm; - nyél: - Ø 2 cm
- tömeg: - 0,10 kg
Palacsinta alaprecept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl szódavíz (vagy ásványvíz)
- 2 dl tej
- fél mokkáskanál só
- 2 dl olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A lisztből, tojásból, tejből, szódából és a sóból egy tésztát keverünk. A palacsintasütőt felhevítjük, beleteszünk egy kiskanál olaját, vagy zsírt, körkörös mozgatással szétfolyatjuk, a felesleget visszaöntjük. Ezután mintegy 0,1 dl (egy tejmerőkanálnyi) tésztát a serpenyőbe öntünk és szétfolyatjuk. Erős tűzön megsütjük és megfordítjuk. Édes, vagy sós töltelékekkel tálaljuk.
Bécsi palacsinta
A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk. Forró csokoládémártással áthúzzuk, tejszínhabbal díszítve, azonnal tálaljuk.
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 tojás
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/3 csésze szódavíz
- csipetnyi só
- 1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
Diótöltelék:
- 1 csésze tejszín
- 4 evőkanál rum
- 100 g kristálycukor
- 125 g őrölt dió
- 125 g durvára darált dió
- 50 g mazsola
- 1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
- 100 g félédes csokoládé
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál vaj
- 1 csésze tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 3 evőkanál rum
- 40 g vaj
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítés:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2 – 3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: