Borsőrlő sószóróval 92812 PH
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
Egy jó minőségű borsőrlő kincset ér a konyhában. Borsőrlő sószóróval 92812 PH a legjobb választás. Borsdaráló sószóróval egy nélkülözhetetlen eszköz a sütésnél, főzésnél. A borsdaráló sószóróval felépítése, műanyag borstároló ház, kerámia darálószerkezettel. Alsó része a daráló, és szemes borsótároló tégely, míg felső része só tároló, és szóró.
Méretek: - átmérő: - 5,6 cm
- magasság: - 17,5 cm
- tömeg: - 0,250 kg
- űrtartalom: - 0,085 liter
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 500 g sertéslapocka
- 50 g vöröshagyma
- 50 g sertés zsír vagy szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g pirospaprika
- só ízlés szerint
- törött bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- 500 g burgonya
- 2 dl fehér bor
- 150 g paradicsom
- 150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad-tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad-tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Roston sült harcsa
Hozzávalók:
- 1 kg harcsa
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- kevés olívaolaj
- fokhagyma
- bazsalikom
- kapor
- petrezselyem,
- őrölt kömény
Elkészítése:
A harcsát kb. 10 mm vastag szeletekre vágjuk. az olívaolajban a fűszerekből elkészítjük a fűszer-keveréket és ezzel bekenjük a harcsa szeleteket és állni hagyjuk egy két órát. Majd a harcsa szeleteket grillen megsütjük. Vöröshagymamártással tálaljuk.
Tonhalas szendvics
Hozzávalók:
- 4 szelet szendvicskenyér
- 1 doboz tonhal saját levében
- 1 főtt tojás
- paprikával töltött zöld olajbogyó
- 2 evőkanál majonéz
- 1 kiskanál mustár
- 5 dkg vaj
- hagyma
- kapor
- piros paprika
- só, ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
- tormahab
- csemege uborka
Elkészítése:
A kenyereket megvajazzuk, a tonhalat lecsepegtetjük és villával szétnyomkodjuk. A majonézt elkeverjük a mustárral, sóval, borssal és belekeverjük a tonhalat. Szeletekre vágjuk a tojást és az olajbogyókat. A kenyérszeleteket bekenjük a tonhalkrémmel, tojásszeleteket és uborkaszeleteket rakunk rá. Olíva bogyó szeletekkel, tormahab rózsákkal, hagymakarikákkal, paprikacsíkokkal és kapor ágacskával díszítjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: